Sähköautot saapuvat

Uutisia liittyen vapaaseen energiaan

Re: Sähköautot saapuvat

ViestiKirjoittaja siviili2003 » 29.10.2017 10:18

Ja kun polttokenno tuottaa hurjasti hukkalämpöö, niin vielä höyrykone siinä rekkaveturin alustassa parantais hyötysuhdetta entisestään
Avatar
siviili2003
 
Viestit: 2120
Liittynyt: 16.09.2009 20:08

Re: Sähköautot saapuvat

ViestiKirjoittaja erkos » 26.03.2018 00:18

Toivottavasti oikeall osiolla?

Sähköautoista ei ole pariin vuoteen ilmeisesti ole ollut kerrottavaa (Teslan auton 'skema' ja Uberin robottiauton aiheuttama kuolonkolari lienevät niitä uudempia?)

Löysin pari uunituoretta 2018 superkonkka artikkelia, julkaisin linkin 'jonkun tarinan yhteydessä', ilmeisesti asia ei ollut tarpeeksi kiinnostava tai jäi huomaamatta, en tarkoittanut lainkaan 'meiltä kaikilta varmaan löytyviä muutaman Faradin konkkia, vaan hieman uudempaa asiaa.

Lyhyesti 2018 ' sähköautouutisista.

* Kiina aloittaa tänä vuonna ainakin 66.000 bussin korvaamisen (+ uushankinnat) sähköbusseilla, joissa voimanlähteinä superkonkat.
Protobussit jo liikenteessä - latausaika 16 km ajoon 60 sekuntia/ 10 km 30 s latauksella ....
(* Kiinasta löytyy jo 'hyllytavarana' superkonkkaa, esim. 2.8 V / 30.000 F ).
https://www.supercaptech.com/graphene-s ... e-in-china

****
* Mennään pykälä eteenpäin eli hyperkonkkiin (= akkujen oikeasti korvaavat vastikkeet)
* Uusi ('jälleen siis uusi') lupaava tekniikka Graphene LSG uhoaa saavansa 'nopeasti tuotantoon hyperkonkkansa! ja 'ennakoi, että bussin 'akusto' saadaan täyteen ladattua 10 sekunnissa! (Itse ajattelen hienona parannuksena valmistuksen ja luotettavuuden kohdalla, että konkan materiaaleilla voidaan tehdä liitännät suoraan lähtönapoihin samalla materiaaleilla, ilman 'lisäkytkentöjä' tai liitoksia)

Ja näitä tämän tekniikan protoja 'poltellaan jo usassakin DVD soittimilla kouluprojekteina!
https://www.supercaptech.com/graphene-l ... dvd-burner

Tässä nyt mielestäni kuitenkin maininnan arvoista tälle hiljaiselle 'sähköautot' osastolle.Kuva
erkos
 
Viestit: 380
Liittynyt: 11.02.2018 01:25

Re: Sähköautot saapuvat

ViestiKirjoittaja siviili2003 » 26.03.2018 20:00

Minulla on kiinasta tilatut superkonkat, päältäajettavan ruohonleikkurin starttiakun paikalla, sillä ruohonleikkuri käynnistyy puolisen kymmentä kertaa.

500F 2.7 Volttia, 6kpl sarjassa, jolloin varauskyky putoaakin 83 faradiin.

yhden käynnistyksen saa kylmänä ja 5 käynnistystä lämpimänä.

¤
Asiasta toiseen, tiesitkös erkos että LG:n Direct Drive pyykinpesukoneesta saa mainion 500 wattisen kestomagneettimoottorin.

Olen asentanut sellaisen, Wolkswagen golf henkilöauton varapyörän runkoon (se pieni kapeakuminen varapyörä), laakeripukit jouduin kylläkin teettämään.
Vanne ja suoravetomotin ulkokehä käy kuin nakutettu yhteen (suorastaan uskomattoman hyvää tuuria).

ulkokehässä on valmiina 4 kiinnitysreikää, minä vaan porasin niiden kohdalta siihen Vw:n vanteeseen läpireijät, ja vedin pulteilla yhteen.

En ole vielä lähtenyt ajelemaan, siksi minulla on ne 150 Ampeeriset hobbyking säätimet, jotta joskus sähkökinnerin teen (kolmipyörä).
Avatar
siviili2003
 
Viestit: 2120
Liittynyt: 16.09.2009 20:08

Re: Sähköautot saapuvat

ViestiKirjoittaja erkos » 27.03.2018 01:10

Täytyypä sanoa Ystävä, että, jos Sinulla on naapurina tai lähiystäväpiirissä yksikin 'mekaniikkaa, tekniikkaa, elektroniikkaa tai mitä tahansa 'hienoa tekemistä ja kokeilemista' ymmärtävä ja tekemisiäsi seurannut henkilö, niin pysyy aivan takuulla 'vireessä ja mielenkiinnossa' maailman menoon! Niin monipuolista on todella tuo sekä tietämyksesi että kaikki kokeilusi ja hienot aikaan saannoksesi!
Kyllä hattua nostan!
erkos
 
Viestit: 380
Liittynyt: 11.02.2018 01:25

Re: Sähköautot saapuvat

ViestiKirjoittaja erkos » 27.03.2018 19:04

Sinulle siviili2003

Pakkohan se on mainita, että olen monen monta kertaa katsonut, seurannut, miettinyt 'toimiiko' kuten kertovat' jne. noita, ja nimenomaan esim. pesukoneen moottoreita ym. vastaavista, tehtyjä niin tuulilatureita, 'ikiliikkujia' jne. jne....

En ole lähtenyt kokeilemaan ja 'kolmekin Vanhaa pesukonettamme' meni 'kaatikselle'. Eli en purkanut moottoreita (vaikka mieli toki teki!) varastointiongelman, 'mitä niillä kenties teen NYT jne. syystä.

Nuo uudemmat ja nimenomaan suoravetomoottorien mahdolliset 'jälkikäytöt' toki kiinnostavat oikeestikin', sillä onhan niille netissä 'muitakin sovelluksia' kuin 'kinnerin voimanlähteeksi'!

Toivon, että kun ja jos saat kolmipyöräisesi 'liikenteeseen', on takuuvarmaa, että en ole ainoa asiastasi kiinnostunut!

Vaikka vaihteita ei tarvita - sanon - kerro heti miten vetää 'nelosella'!
erkos
 
Viestit: 380
Liittynyt: 11.02.2018 01:25

Re: Sähköautot saapuvat

ViestiKirjoittaja siviili2003 » 27.03.2018 22:00

Niin tämä direct drive moottorihan on kolmivaihe käämitty, pesukoneen oma ohjauselektroniikka täytyy korvata tuolla mainitsemallani Hobby King säätimellä.

Pesukonemoottorina sillä on tarvittu kierrosnopeuksia: 1 kierros / sekunti, ja sitten linkousnopeutena 17 kierrosta / sekunnissa, moottorin nimellistehoksi on ilmoitettu 500 wattia, voi tarkoittaa että kiihdytyksessä voi olla enemmänkin.

¤
Jo kymmenen vuotta sitten muutin isäni puusta veistämän (1960) polkukinnerin sähkökäytölle, käyttämällä erästä toista pesukoneen moottoria, jossa on myös kestomagneetit, kaivan arkistostani kuvan tähän myöhemmin.

Siinä käytin kolmea auton 12V akkua 55Ah sarjassa siten että matkanopeuden pitämiseksi (10 km/h) oli 2 akkua sarjassa, ja vain kiihdytyksiin (Turbonappi) tarvitsin kolmatta akkua.

Veljen pojalle tein ihan vaan viihdykkeeksi, aikuisen paino oli kyseiselle sähkökinnerille liikaa. (kaksi etupyörää, yksi takapyörä, jolloin painopiste liikaa takana, takarengas lytyssä).

Alla aiempi postaukseni tuolla toisessa narussa Kestomagneettimoottorit:

Whilpoolin päältätäytettävät pesukonemallit 1980 ja 1990 luvuilta.
Numerosarjaa en muista.

Kuva alla ja tyyppikilpi
Kuva

Kuva
#

Suoraveto koneessa 3 -vaihesähköä pääjännitteenä 230 volttia / 1000 kierrosta minuutissa, ampeereita 2 ja tehoa 500 wattia, jos tekee käämikytkentämuutoksen 24 volttiin, niin ampeereita tulee jo 20 Amp.
Pienemmällä kierrosnopeudella tietysti tuottaa vähemmän tehoja

Allamainitun linkin sivuilla kannattaa käydä, sieltä löytyy ohjeet kuinka suoraveto moottorin käämitys muutetaan alemmalle jännitteelle:

http://www.yourgreendream.com/diy_fisher_paykel.php

¤
http://www.yourgreendream.com/diy_fp_rewire.php

#

Ja sitten sen oman sähkökinnerin rakentelukuvia löytyy tästä narusta:

viewtopic.php?f=20&t=438&start=20
Avatar
siviili2003
 
Viestit: 2120
Liittynyt: 16.09.2009 20:08

Re: Sähköautot saapuvat

ViestiKirjoittaja erkos » 29.04.2018 00:39

Pakko kommentoida 'sähköauto ym. muita s-ajoneuvoja' ja niihin liittyviä asioita lähitulevaisuudessa jne...

Enpäs tiedä, mistä oikein alkaisin tässä aiheessa!

Joka tapauksessa on esim. Ruotsissa aikomus uusia 'tuhansia ja tuhansia' kilometrejä maanteitä 'sähkökäyttöiseksi'!

Mitä helkkaria. Siis suunnitellaan aivan vakavissaan esim. Upottaa tiehen jotain sähkökiskoja tms.!

1. Ajatellaan esim. Sähkönjakelua lähitulevaisuuden ajoneuvoihin, aivan ensituntumalta:
Siis muka revitään nykytiet auki, rakennetaan tai upotetaan tiehen 'jotain kiskoja, keloja tms., josta ei ole
Vielä minkäänlaista todellista toimivaa faktaa!
Ei hitto! Ensimmäinen vastalause: langaton śähkönsiirto toki suunnitelmiin!

Kaikkialla on jo toimiva tie-/katuvalaistus. Sitä uusitaan kiihtyvään tahtiin (esim. Suomessa vaihdetaan Nyt ainakin miljoona katuvalaisinta Led-valaisimiin. Siitähän jää paljon kapasiteettia esim. Langattomaan energiasiirtoon esim. Ohiajaville ajoneuvoille (kaikki liikennemuodot huomioiden, siis myös kevyt liikenne!).
Langaton sähkönsiirtohan on jo Jopa myynnissä! Esim. Siemens, B&O, Samsung ja Sony! Kaikilla mainituilla on jo myynnissä! TV- ym. laitteita, joissa käyttösähkön siirto toimii jo noin 2 metrin etäisyydellä Kotikäytössä!! Ei liene ylivoimaista lisätä kantomatkaa esim. Ajokaistan leveydelle ohiajavien sähköisten kulkuvälineiden akkujen lataamiseksi ainakin seuraavaan 'katuvalojen tolppaan saakka! Tiekilometrejä on jo Skandinaviassa lähes miljoonia!
Nyt jäitä hattuun ja teiden sähköistämiseen on monta muuta vaihtoehtoa kuin 'repiä ne auki ja edes miettiä 'sähköisiä kiskoja tai vastaavia 'utopistisia muka uusia' rakennelmia, jotka eivät sellaisenaan takuulla ole toteuttamiskelpoisia, ei taloudellisesti, eikä nykykäytäntöä edes sivuavia ratkaisuja. Langaton/nykyisiin katu-/tievalaistuksen tolppiin liittyvät ratkaisut Toimivat! Utopistiset 'tiehen upotettavan, mitkä lie ratkaisut/ehdotukset ovat tuhoon tuomittuja jo syntyessään!
Ja aivan takuulla!

Ainakin siirtymäkausi nykyisestä sähköiseen liikennöintiin tarvitsee realistisia ja toimivia rinnakkaisratkaisuja, mielestäni nykyiseen Tie struktuuriin edes kajoamatta!

Eki
erkos
 
Viestit: 380
Liittynyt: 11.02.2018 01:25

Edellinen

Paluu Uutiset ja uutislinkit

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron