Keitokset ja kemialliset reaktiot

Re: Keitokset ja kemialliset reaktiot

ViestiKirjoittaja siviili2003 » 15.01.2016 21:05

Tämmöiset kaksi minäkin hankin kun talossani on puulämmitys, ja heti tuli tarpeeseen, häkäpitoisuus kävi keskiviikkona jo yli 150 ppm lukemassa

https://www.tokmanni.fi/turvallisuus/xp ... 2506894/dp
Avatar
siviili2003
 
Viestit: 2908
Liittynyt: 16.09.2009 20:08

Re: Keitokset ja kemialliset reaktiot

ViestiKirjoittaja siviili2003 » 01.04.2016 22:25

Ponu tehtailu on ollut monenkin Kiteeläisen harrastuksena ennenmuinoin, mutta nyt sitäkin taitoa voisi jalostaa, valmistamalla kotipolttoista auton tankkiin, allamainitussa linkissä onkin todella hyvä opinnäytetyö jossa selvitetään juurtajaksain kuinka kätevää onkaan tehdä vaikkapa puuta kaasuttamalla siitä jatkaen tehdä Metanolia - Bensiiniä - Dieseliä, prosessin sivutuotteena syntyy lämpöä, jota olisi tietysti mukava hyödyntää etenkin talvella, voisi jopa ajatella että kun tulee tuota polttopuuta jokatapauksessa polteltua, niin mikäpä ettei siinä sivussa voisi tuottaa henkilöauton tarvitseman päivittäisen polttoaineen.

Kun puuta polttavan (vaikkapa haketta) keskuslämmityskattilan korvaa tämmöisellä Fisher-Tropsh laitteistolla jota syöttääkin ns. Puukaasutuslaitteisto, vaikkapa nyt piäminister Sipilän systeemillä (Sipilä puukaasutin auto El Kamiina), niin melkein jokainen omakotitalon omistaja voi tuottaa halpaa liikennepolttoainetta, mikäli kemian osaaminen on vähintään Lukion käyneen tasoa.

Fisher-Tropsh synteesi metanolille toimii parhaiten 288 C lämpötilassa, painetta tarvii 75 baaria (synteesikaasut paineistetaan) reaktoriin jossa on alle 100 grammaa RUOSTETTA ja alumiinioksidia (halvat katalyytit), reaktin viipymäaika pari vaivaista sekuntia, niin puolet tuotteesta on muuttunut metanoliksi, tähän lisähuomautus, jos haluaa hyödyntää ilmaista tuuligeneraattori ja aurinkopaneeli tehoa, niin systeemin prosessia voi vielä piristää lissäämällä joukkoon elektrolyysillä tuotettua vetyä, siinäpä saa senkin energian osuuden hyödynnettyä tehokkaasti (tuuli ja aurinkoenergian muutettua nestemmäiseksi polttoaineeksi), ja mikä parasta etenkin talvisaikaan mökki lämpiää hukkalämmöllä, ja jos lämpöö jää vielä yli, niin pykäsee siinnä vielä pihalle kasvihuoneen, johon puskee ylimääräisen lämmön voidakseen tuottaa vaikka kirsikka tomaatteja pitkälle syksyyn.

Mutta siihen linkkiin, sivulla 41 onkin sitten tiivistettyä tietoa jos ei jaksa kahlata koko prosyyriä läpitte:

http://www.cou.fi/opinnaytetyot/julkais ... Reetta.pdf
Avatar
siviili2003
 
Viestit: 2908
Liittynyt: 16.09.2009 20:08

Re: Keitokset ja kemialliset reaktiot

ViestiKirjoittaja tesla » 07.04.2016 03:30

Kaverini sattui lukemaan ruutuani kun luin tätä palstaa ja myöhemmin pisti mailitse kommenttia Siviili2003:sen tekstin perusteella. Siirrän sen tähän nyt kommentoimatta enempää.
Pyydän kaveriani liittymään vapaanergian palstalle kun kerran tykkää kirjoitella ja kyllähän meihin lisää jengiä mahtuu ;)


Tässä sivlii2003:sen viestiä josta vastaaminen ilmeisesti alkaa:

Ja sitten vielä yksi pointti joka täytyy jokaisen itteään kunnioittavan kemistin tietää, eli MOLEKYYLIT EIVÄT MUODOSTA YHDISTEITÄ! anteeksi huudahdukseni. :)
Tiedän mitä puhun, sillä olen keskustellut asiasta Tampereen Teknillisen korkeakoulun rehtorin kanssa, joka sanoi että heidänkin piti lopettaa koulussaan hyötysuhdemittaukset vedyllä, koska anomalia oli selittämätön!
Pullovedyllä saan hädintuskin raudan punahehkuun kun taas Vetyhitsauslaitteeni höyrystää mennen tullen minkätahansa materiaalisen kappaleen, jopa Wolframin!



Kuka väittää ettei pullotetulla vetyhappiliekillä saa rautaa hehkumaan kun sen saa ihan butaaniliekilläkin ilman erillistä happea... mistä näitä sankareita tulee....

Tohon monatomisessa tilassa yhdisteiden syntymiseen haluan sanoa että asia on itsestään selvä ja jo yläasteen kemiassa ja fysiikassa se kylläkin oli opetuksessa.
Ei siinä mitään ihmeellistä ole, että energiaa yhdisteen muodostumiseen menee vähemmän kun oksidoituvien atomien ei tarvii irtautua mistään omista allotrooppisista muodoistaan ensin, eli irtautua ensin jo olemassa olevista sidoksista ja tehdä siihen perään vielä uudet.
Tottakai reaktio on maksimaalisimman eksoterminen kun mikä vaan molekyyli tai atomi pääsee suoraan radikaalimuodosta varsinkin palamisreaktiossa yhdisteeksi.

Ja kukas väittää että molekyylit eivät tee yhdisteitä? Palamisessa on ihan eri asia ajatella tota asiaa kuin esimerkiksi hatusta heittämässänu delta-9-tetrahydrocannabinolin ja vaikka sittuuna hapon yhdistämisessä syntyvää delta-9-tetrahydrocannabinolisitraatti-esterin muodostumista.
Ei toi koko THC molekyyli ja Sitruunahappo molekyyli hajoa ekaks kokonaan palasiksi ja sitten hokkuspokkus järjesty sattumalta uudeksi samaksi yhdisteeksi. Pelkkä termodynamiikan distorsiohan tekisi joka kerta uuden järjestyksen --> eli uuden yhdisteen.

Jos kaikkien molekyyliyhdisteiden synteeseissä yhdistettävien osapuolten
pitäisi hajota eka takasin atomeiksi, ja sitten vasta alkaa miettimään mitä nyt tehdään... kuule ei onnistu kun atomeilla ei ole DNA:ta.

Sehän molekyylin muodostumisen ja rakentumisen ja suunnittelemisen idea juurikin on, että jossain kohtaa on sidoksen muodostumista edellyttävä pääty jolla ei ole oktettia ja on silloin radikaali ja joka joko ottaa tai antaa jakoon valenssielektroneitaan jotta nämä päätyjen atomit pääsevät myös oktettiin joka molekyylissä yleensä on vallitseva tila sen itsensä sisäisesti.

Kiteytettynä edelleenkin opetuksessa kyllä on:

palamisreaktio tapahtuu aina tehokkaammin mitä vähemmän palavan aineen molekyylisidoksia pitää purkaa muodostaakseen oksidin.

Ei tota ole ainakaan otettu pois.

Sama pätee ravitsemuspuolella kolmoissidoksisiin rasvoihin eli tyydyttymättömiin rasvahappoihin. Niiden tyydyttämiseen, eli sidosten purkuun tarvitaan enemmän energiaa kropasta.
reaktio on endotermisempi, kuin kaksoissidoksellisten tyydyttyneiden rasvahappojen "poltto" jolloin tyydyttyneet läskiinnyttävät helpommalla koska energiaa ei kulu sen muuntamiseen polttoaineeksi kropalle niin paljoa.



Onko kyseessä eksoterminen reaktio, yleensä paloreaktio jos on niin silloin mitä vähemmän sidoksia täytyy irrota ennen oksidoitumista sitä enemmän vapautuu energiaa.

Endotermisistä reaktioista esimerkkinä kidevedettömän ammoniumnitraatin liukeneminen veteen, tässä tapauksessa sidokset ei ole edes mukana asiassa vaikka reaktio sitoo lämpöenergiaa.

Ja se asia myös ihmetyttää että kuka on saanut kenelle ajatuksen syötettyä että molekyylit ei tee yhdisteitä???
Se hämäsi eniten.

Siitä missä nämä opit sidoksista kouluistani on ollut opetussuunnitelmassa oliko yläasteella vaiko laboranttikouluissa vaiko metropoliassa vaiko haagassa en sano varmaksi lentokoneasennuskoulussa ei ainakaan ollut.. mutta sidoksien asiat oli mulla jo tosiaan jonain esiteininä aika selvää pässinlihaa kun lukion kemian ja fysiika kirjoja pänttäsin jo alle kymmenen iässä. 3,5 vuotiaasta lähtien lukenut heti kun sen taidon kuin salama kirkkaalta taivaalta tulisuontie 1 edessä hiffasin, siksi tieteen kuvalehden tilaajaperheessä 5 vanhana osasin heroiinin synteesin morfiinista josta olin todella ylpee tarhan pihalla :)
Nythän sen miten saa opiumista jalostettua morfiinin sain selville vasta n. 10 vuotta sitten. Mutta mm. Siinä on suoraan esimerkki reaktio sulle;

Emäksinen morfiini yhdistyy etikkahapon kanssa ja ne EIVÄT HAJOA ENSIN atomeiksi vaan ainoastaan happamat päädyt etikkahaposta ja emäksinen pääty morfiinimolekyylistä tekee diasetyylimorfiini-nimisen yhdisteen se oli selvää jo mulle 5 iässä, että molekyylit tekevät yhdisteitä.. mä en oikeasti tajua kuinka olet pitkän kemian kirjoittanut jos kiellät tämän asian väittämällä kaikkien maailman molekyylien ensin hajoavan atomeiksi ja sitten juuri sanan mukaisesti Hokkus Pokkus järjestyä juuri alkuperäisten yhdistettävien molekyylien yhdisteen muotoiseksi rypäleeksi...
tesla
 
Viestit: 645
Liittynyt: 05.11.2013 08:40

Re: Keitokset ja kemialliset reaktiot

ViestiKirjoittaja siviili2003 » 07.04.2016 06:19

Aika hurjat sulla Anonyymi on jutut, jos olisin täyspäinen niin mie en ainakaan alkais huutelemaan kemianosaamisestani mistään heroiiinisynteeseistä, siitä saa ittelleen "sellaisen immeisen" maineen :o

Ai niin missäs olikaan se maininta siitä "ettei molekyylit muodosta yhdisteitä", tuossahan se kirja onkin, siis Paul Bergsoe: Kemiaa toisin kuin tavallisesti.

Ota toki Anonyymi ensin selvää tuon lauseen sanojasta (Paul Bergsoesta) ennenkuin kommetoit seuraavan kerran.

Jaa että mitenkäs on todistettu ettei vetyliekki kuumenna rauta palaa hädintuskin punahehkuun, no sillä että MINÄ hankin pullollisen 20 Litraa Pullo vetyä Aga oy:ltä, ja testasin sitä, polttoon ja jopa POLTTOMOOTTORISSAKIN, heikkoa oli, elektrolyysi vetyyn verrattuna.
Avatar
siviili2003
 
Viestit: 2908
Liittynyt: 16.09.2009 20:08

Re: Keitokset ja kemialliset reaktiot

ViestiKirjoittaja siviili2003 » 09.04.2016 05:58

Vetyautokin on jo Suomessa tehty, osittain vapaaehtoisvoimin, tosin Polttokennon kautta:

http://www.kemia-lehti.fi/wp-content/up ... tykyla.pdf

El3LTD ja Arto Salonen
¤
alla linkki wikipediaan aiheesta polttokenno:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Polttokennoauto

¤
Lisä linkkejä aiheeseen:
http://www.hameensanomat.fi/uutiset/kot ... -sahkotyot

¤
http://www.tekniikkatalous.fi/innovaati ... 68547.html
Avatar
siviili2003
 
Viestit: 2908
Liittynyt: 16.09.2009 20:08

Re: Keitokset ja kemialliset reaktiot

ViestiKirjoittaja tesla » 10.04.2016 04:03

Mun omat kokemukset kanssa tukee ettei vety juur kuumenna rautaa varsinkin jos kappale on massiivinen, esim 20 kilon painoinen umpimötikkä ni ei saa mitään aikaiseksi. Koululla koitettiin vääntää
lattarautaa eikä miteskään ottanut lämmetäkseen vääntöä varten. Punahehku oli ja koulun kovinta kamaa käytössä kuumennuksessa, oli kait asetyleeniä. Siinä sitten
kahteen pekkaan väännettiin ja yks kuumensi minkä pysty. Ei vääntynyt tämä 1.5cm paksu x 8cm leveä yhtään mihinkään, pituutta joku puoilsen metriä. Opettaja sanoi raudan punahehkun olevan max. 500c. Sen verran tosiaan katosi häviöinä puristimeen ja ympäröivään ilmaan.


Onko tommosen vetyhappikennoston duunaaminen hankalakin juttu? Ois kyllä siistiä koittaa kun kaikenlainen hitsaaminen just kuulostaa messevältä jutulta! :P
tesla
 
Viestit: 645
Liittynyt: 05.11.2013 08:40

Re: Keitokset ja kemialliset reaktiot

ViestiKirjoittaja siviili2003 » 10.04.2016 21:37

Tuohon teidän lattaraudan lämmitysjuttuun olis auttanu, vaikka jos olisitte käärässeet sen kuumennuskohdan yläpuolelta ohuen kivivilla maton sisään, niin olis vähempi lämmöt karanneet, samoin olisitte ruuvipenkin leukojen ja raudan väliin puristaneet kovaa pahvia tai kovaa koivuvaneria, kyllä se tietysti savuaa siinä, muttei ehdi palaa ennenkuin olette saaneet raudan väännettyä.

Elektrolyysereistä paras minun tietämäni lienee tämä:
http://peswiki.com/index.php/OS:Self-Lo ... ell_System

Mutta Multiplaz lienee vieläkin parempi:
http://www.multiplaz.com/video
Avatar
siviili2003
 
Viestit: 2908
Liittynyt: 16.09.2009 20:08

Re: Keitokset ja kemialliset reaktiot

ViestiKirjoittaja siviili2003 » 17.09.2017 18:03

Kiintoisa video kuinka tehdään keinotekoisia kvartsikiteitä, kideaihiot paineastiaan veden ja natriumlipeän kanssa, sekä pohjalle myös kvartsinpaloja joista liukenee kvartsia ja taas ylempänä paineastiassa hiukan alemmassa lämpötilassa taas kiteytyy kvartsiaihioiden pintaan, paineastiassa kovapaine, (en saanu selostuksesta selvää kuinka paljon, oliko 100 vai 200 baaria), mutta lämpötila oli jotain 500 - 540 faarenheittiä, ( 260 - 280 celsiusta):


Avatar
siviili2003
 
Viestit: 2908
Liittynyt: 16.09.2009 20:08

Re: Keitokset ja kemialliset reaktiot

ViestiKirjoittaja siviili2003 » 16.05.2018 20:01

Jopas paukun antoi.


Kuva
Avatar
siviili2003
 
Viestit: 2908
Liittynyt: 16.09.2009 20:08

Re: Keitokset ja kemialliset reaktiot

ViestiKirjoittaja siviili2003 » 26.05.2018 12:25

Jos laskisimme keskustelun tasoa täällä lähemmäs Hacklabin tasoo, niin ehkä voisimme kaapata heiltä muutaman näistä asioista kiinnostuneen, tässäpä alla semmoinen täky:


Kuva

¤



Kuva

¤



Kuva

Tuonne purkkiin vettä ja hiukan lisättyä ruokasoodaa, sitten alumiinipuikkoihin vaihtosähköä, suositamme englanninkielisen ohjeen mukaan käyttämään Triac valohimmennintä välissä virran rajoittamiseksi.

Tuloksena testissä pitäisi esiintyä ns. Charge clustereita, Ken Shouldersin mukaan.

alla linkki koko tekstiin ja vielä alempana teksti lainaus juuri tähän testiin liittyen:

http://www.padrak.com/ine/FB97_1.html


¤
UNDER WATER CHARGE CLUSTERS

As taught by Shoulders (Shoulders, 1991; Shoulders, 1996; & Shoulders, 1987) charge clusters are produced in low-pressure gases by creating a strong, short-duration, negative pulse at a specially-prepared cathode. The key to producing such stable clusters is a combination of field emission coupled with an intense potential gradient.

In the case of producing charge clusters in a conducting aqueous solution, the key is to develop a high potential gradient in the vicinity of an electrode that will participate in such field emission. The magnitude of the potential gradient required is of the order of one million volts per centimeter. This type of potential gradient can be achieved by the use of metals which produce a highly-resistive oxide dielectric when used as an anode in an electrolytic solution. A review of such oxide-forming metals (labeled in the literature as valve metals) has been prepared by Bhadkamkar & Fox (Bhadkamkar & Fox).

By the proper selection and treatment of such valve metals it is relatively easy to demonstrate the production of "sparking under water". Although not deemed adequate to create nuclear charge clusters, it is relatively easy to demonstrate the desired effect with the use of small diameter aluminum rods. Place two such rods in a weak solution of water and potassium carbonate. Connect the rods to an alternating current source which can be increased to about 600 volts and provide one or two amperes of current.

Gradually increase the voltage. The alternating current will build an oxide layer on both rods. To best observe the results operate the experiment in a dim light. At about 100 to 150 volts, the electrodes will begin to glow and the glow will increase with an increase in potential. Between 300 and 400 volts, sparks will be seen developing on the electrodes. These sparks will become more numerous as the potential is increased until the immersed surface of the aluminum electrodes is sparkling with dancing miniature sparks. On occasion, one may observe a spark maintaining its luminous nature while moving away from the electrode.

Such production of sparks may not be sufficient to cause nuclear reactions. Note that the oxide layer has provided a thin (or thick) high-resistance layer so that a high potential gradient can be provided to aid in the process of charge cluster formation. As the oxide layer is increased the voltage must be increased to maintain the potential gradient for the charge clusters to be formed. This is a self-limiting process. It is believed that at some stage, increasing the electrode potential rapidly increases the current and does not increase the energy of the charge cluster. To make an effective device that will produce nuclear reactions it is necessary, but not sufficient, to produce the charge clusters. The next step is to add sufficient energy to the charge clusters so that nuclear reactions are assured. To create a commercial thermal-energy-producing device, it is necessary to provide the proper combination of charge cluster, piggy-back ions, accelerating potential, medium and dimensions in which charge acceleration can be provided, and an appropriate target material
Avatar
siviili2003
 
Viestit: 2908
Liittynyt: 16.09.2009 20:08

EdellinenSeuraava

Paluu Kemia

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 14 vierailijaa

cron