Kylmäfuusio(?)lämmitin

Re: Kylmäfuusio(?)lämmitin

ViestiKirjoittaja TOP » 08.02.2019 00:17

siviili2003 kirjoitti: ...
TOPille kysymys, mistäs bullshitistä Rossi tuossa mainitsee ohimennen?

ja vielä noista kilpailevista patenteista, onks nää nyt se Deep Staten vastaisku, ovatko ne kaappaamassa oikeudet Rossin keksintöön, vai mistä on kyse?

Aiotaanko tekniikka sulkea Öljy-yhtiöiden kassakaappiin, vai aikooko Deep State nyt myöntää fossiilisten energianlähteitten lopullisen poistumisen energiavaihtoehtona, ja tuoda tilalle ehkä monopolisoidun version ydinvoimasta (LENR)?


Tuo klippi on siis esittelyä edeltävänä päivänä tehty kenraaliharjoitus. Rossi vitsailee siinä laskelmiensa olevan "bullshittiä" - vai vitsaileeko?

E-Cat SK esittelypäivänä Brillouin julkaisi tiedotteen "Brillouin Energy Awarded Patent For Its Potentially World Changing Fusion Reactor" ( http://www.businesswire.com/news/home/20190131005155/en/Brillouin-Energy-Awarded-Patent-Potentially-World-Changing )
Rossillahan on ainakin julkisesti ollut esillä ainoastaan "Fluid Heater" -patentti (US 9,115,913 B1), joka ei ymmärtääkseni ota juurikaan kantaa varsinaiseen LENR-reaktioon. Assignee: Industrial Heat -haku tuottaa Googlesta 9 patenttia: https://patents.google.com/?q=industrial&q=heat&assignee=Industrial+Heat%2c+Llc
Jonkinmoinen patenttisota lienee siis käynnissä?

Mielenkiintoinen vastaus Rossilta kysymykseen asiakasmäärästä:
"Lib
February 6, 2019 at 11:42 AM
Dear Dr Rossi,
...
6. From your statement I understand that you have been contacted from America, EUrope, Cina, Russia and Africa after the presentation. Can you tell us how many contracts are currently being discussed?
Kind Regards, Lib

Andrea Rossi
February 6, 2019 at 12:37 PM
Lib:
...
6- enough
Warm Regards, A.R.
" ( http://www.journal-of-nuclear-physics.com/?p=892#comments )
"All truth passes through three stages: First, it is ridiculed.
Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as being self-evident."
-- Arthur Schopenhauer
TOP
 
Viestit: 141
Liittynyt: 08.01.2010 18:46

Re: Kylmäfuusio(?)lämmitin

ViestiKirjoittaja siviili2003 » 08.02.2019 08:24

litiumalumiinihydridi onkin varsin sopiva vedynluovuttaja LENR prosessiin sillä yhdestä kilosta kyseistä ainetta irtoo 2.8 kuutiometriä NTP vetyä.
alla taas vikipediasta lainattua

>Huoneenlämpötilassa litiumalumiinihydridi on ulkomuodoltaan valkoisia kiteitä. Aine liukenee eettereihin kuten dietyylieetteriin (~40 g/100 g, 25 °C) ja tetrahydrofuraaniin (13 g/100 g, 25 °C). Se on hygroskooppistə ja hajoaa hitaasti kosteassa ilmassa tai korkeissa lämpötiloissa. Veden kanssa litiumalumiinihydridi reagoi hyvin voimakkaasti muodostaen litiumhydroksidia, alumiinihydroksidia ja vetykaasua<

Mutta kyllä tätä systeemiä pystyy kotilabrassa testaamaan pelkästään tunkemalla vetykaasua lenr reaktioon, Rossi käyttää tuota yhdistettä sillä, sen avulla on helpompi hallita prosessin ryntäilyä, ja toinen olennainen pointti on rakenteessa että ne on koottu pikku patruunoista (siis isommat yksiköt), pikkupatruunoiden ulkohalkaissija tärkeää olla pieni jotta sisäosissa ei pääse yhtäkkinen lämmön nousu sulattamaan patruunaa pilalle, tai jos osassa patruunoita pääseekin niin osa säästyy vaurioilta, ja prosessi jatkuu.

Pikkupatruunat noin sentin paksuisessa tiiliskivessä, johon menee sisään prosessinohjaus/alkulämmitysvastuksen johdot ja ulos tulee termostaatin piuhat, tiiliskiven molemminpuolin on teräslevy lämmönluovuttajana.

Nikkelinanopulveri ja litiumalumiinihydridi valmiiksi pakattuna niihin pikkuputkiin jotka ladotaan sen litteän tiiliskiven sisään, tiiliskivi lienee sitä samaa valkoista kevyttä massaa jota käytetään posliinipolttouunin sisäpinnoissa.

#
minä näkisin nyt tämän prosessin hallinnan perustuvan tehokkaan lämmönvaihtimen ja sen alkulämmitysvastuksen yhteistoimintaan sen mukaan mitä lämpötermostaatin piuhoista tulee tietoa lämmönkehityksestä kyseisissä patruunoissa.

Se että prosessia pystyy ohjailemaan pelkästään lisälämmitysvastuskierukalla niissä pikkupatruunoissa, onkin hyvin suunniteltu, mutta lämmönvaihdin on sitten oltava tositehokas ja nopea reagoimaan äkilliseen lämmönnousua hilliten.

Joku tasapainotila tuossa reaktorissa on saavutettu niin että lämmönvaihdin jäähdyttää enemmän kuin on tarpeen, ja lämmitysvastuksella annetaan prosessiin sitä lisälämpöä joka tietenkin summautuu patruunan antamaan lämpöön, ja poistuu lämmönvaihtimen kautta.

Jos systeemi olisi säädetty isommalle COPille niin silloin lisälämmitysvastuksen antamaa lämpöä käytettäisiin vähemmän ja samalla mentäisiin LENR reaktion ryntäämisen ylärajalle, mikä tietenkin vaikeuttaisi prosessin hallintaa, Siis tiivitettynä yllä kertomani: Sitä korkeampi COP, mitä vähemmän systeemiin tuodaan ulkopuolista säätölämpöä.
Avatar
siviili2003
 
Viestit: 2908
Liittynyt: 16.09.2009 20:08

Re: Kylmäfuusio(?)lämmitin

ViestiKirjoittaja siviili2003 » 09.02.2019 15:13

Ei näytä olevan niin kauheaan tärkeää että mikä on tortun kemiallinen puhtaus, sillä allaolevasta kuvauksesta päätellen työpöydällä missä sitä torttua on leivottu, niin on aikaisemmin nähtävästi purettu alkaalipatteri, kun tuommoisiakin alkuaineita oli tortusta löytynyt ennen fuusioprosessointia, mutta ei enää sen jälkeen, luulenpa että ovat höyrystyneet pois jo 1200 asteen lämmössä suurin osa:

29.11.2015:
Norman Cookin esitelmän (s.7) perusteella vaikuttaa, että Rossin kastikkeessa on vedyn, nikkelin ja litiumin lisäksi enemmänkin aineksia, nimittäin ainakin rautaa (Fe, isotooppi 57) ja volframia (W, 183), ehkä myös alumiinia (Al, 27) ja mangaania (Mn, 55). Muistettaneen vielä, että vuodentakaisessa testissä polttoaineesta löytyi huomattavia määriä alkuaineita C, Ca, Cl, Fe, Mg, Mn, mutta niitä ei havaittu enää testin päätyttyä. Ehkä kaikkien näitten höystöjen määriä virittelemällä on toiminta saatu optimoitua aivan uusiin hyötysuhdesfääreihin. - Toinen havainto: Rossi näyttää luopuneen kaasulämmitteisestä E-Cat:ista koska nykyinen E-Cat X toimii niin lupaavasti.<

> 8.10.2014:
[Päivitetty 23:05] Ladies and gentlemen: The report! - Eka kommentit: COP (suorituskykykerroin) muuttui pitkän testin kuluessa. E-Cat testattiin ensin 1260°C:ssa ja sen jälkeen 1400°C:ssa, jolloin vastaavat COP-arvot olivat 3.2 ja 3.6. 32-päiväisen testijakson aikana tuotettiin energiaa 1.5 MWh, mikä on paljon enemmän kuin mistään reaktorin kemiallisesta lähteestä olisi mahdollista saada. Myös polttoaineen analysointi kertoo, että ydinreaktio on tapahtunut sillä litiumin ja nikkelin määrissä ennen ja jälkeen testin oli tapahtunut suuri muutos. Säteilyä ei silti ilmennyt. - Polttoaineen nikkelin (Ni) isotoopit 58, 60, 61 ja 64 näyttävät muuttuneen suurimmalta osin isotoopiksi 62. Litiumin (Li) isotooppi 7 taas on muuttunut isotoopiksi 6. Alkuaineet ovat siis muuttaneet muotoaan. Polttoaineessa oli myös huomattavia määriä alkuaineita C, Ca, Cl, Fe, Mg, Mn, mutta niitä ei löytynyt enää testin päätyttyä. - Rossi ei osallistunut itse testiin muuten kuin reaktorin lataamiseen ja käynnistämiseen sekä lopussa sen sammuttamiseen ja polttoaineen poistoon testin päättyessä muiden valvoessa ja avustaessa. Kaikkein suurinta mahdollista tehoa ei haluttu ottaa irti reaktorista vaan tarkoitus oli pitää stabiili tilanne pitkän mittausjakson ajan. E-Cat näyttäisi siis toimivan. - Reaktorin koko on pienentynyt ratkaisevasti vuoden 2012 mallista: halkaisija on enää 2-4 cm ja pituus vain 20 cm. Silti se sisältää Rossin kuvailemat osat 'Cat' ja 'Mouse'. <

Tää Rossin LENR puuhastelu vaikuttaa aivan "märkien koivuhalkojen" poltolta, ei nekään syty ellei ole ensin hyvät tulet alla, koittavat polttaa märkää puuta hallitusti, esilämmittämällä polttopuut ensin sopivasti että "vesi" haihtuu, ja sitten vasta varsinainen "hiilen" palaminen alkaa (Näin vertauksellisesti esitettynä)

Rossin LENR on kiinteämassaista fuusiota, mutta minusta Chernetskyn tyyppinen kuumaplasma LENR olis kuitenkin ehkä parempaa, tai enpä tiedä, kaasuplasman saa kuumempana, jolloin vois tehdä höyryturbiinilaitokselle prosessihöyryä, ja nykyiset ydinvoimalat vois muuttaa LENR toimisiksi.
Avatar
siviili2003
 
Viestit: 2908
Liittynyt: 16.09.2009 20:08

Re: Kylmäfuusio(?)lämmitin

ViestiKirjoittaja TOP » 09.02.2019 17:18

siviili2003 kirjoitti:...Rossin LENR on kiinteämassaista fuusiota, mutta minusta Chernetskyn tyyppinen kuumaplasma LENR olis kuitenkin ehkä parempaa...

Sellaistahan se Rossin LENR oli, mutta kun kestotestin aikana ilmeni kestävysongelmia, niin Rossi tutki reaktorin toimintaa ilman suojauksia ja päätyi oheisen kuvan mukaiseen plasmasysteemiin.
Kuvassa oleva reaktori on "QX", jota Rossi esitteli Tukholmassa marraskuussa 2017. Sen kerrottiin toimivan 50% "duty cyclellä" ja sen ohjauslaitteisto ylikuumeni herkästi. Sitten tuli "SK"-malli, joka toimii 100% "duty cyclellä" ja Rossin mielestä siihen sisältyi turvallisuusriski, mutta testeissä se toimi hyvin ja ohjauslaitteisto-ongelmatkin poistuivat, joten siitä tuli tuotantomalli.
Kuva löytyy isommalla resoluutiolla osoitteesta: https://animpossibleinvention.files.wordpress.com/2019/02/dsc_0020.jpeg

Kuva
"All truth passes through three stages: First, it is ridiculed.
Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as being self-evident."
-- Arthur Schopenhauer
TOP
 
Viestit: 141
Liittynyt: 08.01.2010 18:46

Re: Kylmäfuusio(?)lämmitin

ViestiKirjoittaja siviili2003 » 09.02.2019 18:08

Silloin kun systeemissä on nikkeliä mukana, niin sitä voidaan käyttää kuin muuntajasydäntä, siihen saadaan tehokkaasti tehoa induktiosilmukalla (muista pyörrevirrat), ja saadaan lypsettyä tehoa kun syötetään elektrodien kautta vaihtovirtaa ja otetaan induktiosilmukan kautta tehoa ulos, Rossi jotain esittikin että vaihtovirtaa pitää olla saatavilla kun hänen yksikköään säädetään, myöhemmin kelpasi tasavirtaa akusta kun sen ensin hakkuroi vaihtovirraksi.
Tämä vaihtovirtasekoilu sai minut oivaltamaan kuinka Rossi saa yksikön tuottamaan myös sähköä, ja kuinka yksikön saa sekunneissa käyntiin, samoin kuin sekunneissa sammutettua (Induktiosilmukallapa tietysti).
On tässä kyllä mahdollinen myös MHD periaate jossa magneettikentällä saadaan plus ja miinus varaus hakeutumaan eri puolille yksikön polariteettia (napoja).

Rossin ilman suojauksia tutkimustyö näyttää käyneen hänen terveytensä päälle sillä, peruukilla joutuu nyt suojelemaan päänahkaansa sillä IHOSYÖPÄ, ja ääni on mennyt kun on tullut hengitettyä hiukan liikaa OTSOONIA, molemmat syntyy Ultraviolettivalon liiallisesta nauttimisesta.

ja mistäs se UV?
-Ydinreaktioista
- sähköpurkauksista tietyissä kaasuissa, etenkin Argon kaasussa tai kaasuseoksissa joissa on läsnä vaikkapa vain 2% argonia

Elikkä siis tätä:
https://fi.wikipedia.org/wiki/T%C5%A1er ... C3%A4teily

>Väliaineessa liikkuva hiukkanen voi ylittää valon nopeuden kyseisessä väliaineessa, sillä esimerkiksi vedessä valon nopeus on vain 0,75 c, kun tyhjiössä se on 1 c. Tšerenkovin mekanismissa varattu hiukkanen menettää kuitenkin ylimääräisen liike-energiansa nopeasti vuorovaikutuksessa väliaineen elektronien kanssa. Elektronien viritystila purkautuu Tšerenkovin säteilynä nähtävien fotonien muodossa. Esimerkiksi käynnissä olevan ydinreaktorin sydämessä näkyvä sininen kajo on Tšerenkovin säteilyä.

Spektriltään Tšerenkovin säteily on kontinuumisäteilyä. Suurin osa siitä keskittyy spektrin ultraviolettialueelle. <

>14.6.2016:
Raportti on julkistettu. Se ei pyri olemaan kolmannen osapuolen tekemä puolueeton testitulos. E-Cat Quark X on 3 sentin pituinen ja millin paksuinen sylinteri, joka antaa 100 wattia tehoa ja kuluttaa puoli wattia sähköä. Tehosta valona voidaan saada tarvittaessa enintään 50 % ja sähkönä enintään 10 %. Loppu on lämpöä tässä mallissa. Reaktori loistaa sinistä valoa, mikä on auttanut teorian selvittämisessä.<

Sininen maapallo avaruudesta katsottuna, Tserenkovin säteilyäkö kun kosmiset suurenergiset hiukkaset tormäävät maapallon ilmakehään?

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/imag ... NdmRr3zKPw
Avatar
siviili2003
 
Viestit: 2908
Liittynyt: 16.09.2009 20:08

Re: Kylmäfuusio(?)lämmitin

ViestiKirjoittaja TOP » 09.02.2019 19:59

Bob Greenyer on julkaissut englanninkielisen käännöksen Alexander Shishkinin esitelmästä "New type of penetrating radiation" (Sotši 2018). Mukana myös suojautumisohjeita Rossi-tyyppisten reaktoreiden tutkijoille, kohdasta noin 24:50 alkaen:
http://www.youtube.com/watch?v=gcF-KSLIAWs
"All truth passes through three stages: First, it is ridiculed.
Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as being self-evident."
-- Arthur Schopenhauer
TOP
 
Viestit: 141
Liittynyt: 08.01.2010 18:46

Re: Kylmäfuusio(?)lämmitin

ViestiKirjoittaja siviili2003 » 09.02.2019 20:51

Videon mukaan paras säteilysuoja = W.Reichin orgooniakkumulaattorin seinälevy

asiasta toiseen, Professori Kanarev julkaisi tämän alla linkitetyn mukaisen koejärjestelyn (jo vuonna 1991) jossa myös ilmaantui Tserenkovin säteilyä, kunhan reaktori oli käytetty lämpimäksi, hän sai coppia peräti 40 kertaisesti.

tässä alla olevassa linkissä olevassa videossa sattuu hassusti sillä kytkennässä on katkos (proffa tuumii missä topora,missä kuvalda), mutta sitten alkaa kuitenkin se varsinainen demonstraatio, lopuksi tämä professori avaa plasmaelektrolyyserinsä jotta kaikki näkevät rakenteen, itsekkin tein noin 20 vuotta sitten näitä elektrolyysi kennoja ja kokeilin niillä.

https://www.youtube.com/watch?v=Hh6yqK31xGk

Kanarevin vastaava, (tuolla labrassakun joku olis pistäny tupakaksi, nii jopa olis ikkunat auennu:

https://www.youtube.com/watch?v=9wRSGFOdRmI
Avatar
siviili2003
 
Viestit: 2908
Liittynyt: 16.09.2009 20:08

Re: Kylmäfuusio(?)lämmitin

ViestiKirjoittaja siviili2003 » 09.02.2019 23:00

Ai jaaha, nääpä onkin keksineet sen jo, panna induktiosilmukan LENR koeputken ympärille:

https://www.youtube.com/watch?v=AJnmisxYFIo

¤

Russ Grieskin on työntänyt lusikkansa tähän LENR soppaan:

https://www.youtube.com/watch?v=yF5dHdjaO3E

¤
tuolta saa halvimmalla litiumia:

https://www.gigantti.fi/product/tv-ja-v ... isto-4-kpl
Avatar
siviili2003
 
Viestit: 2908
Liittynyt: 16.09.2009 20:08

Re: Kylmäfuusio(?)lämmitin

ViestiKirjoittaja siviili2003 » 20.02.2019 11:16

Missäs ne ainesosat on sijoitettuna tuossa QX mallisessa reaktorissa?

onko ne noiden messinkisten elektrodien sisällä, ja näenkö väärin että elektrodin keskellä on ihan pieni reikä, jonka kautta vety pääsee purkautumaan reaktiotilaan?

Onkos jossain parempaa kirjallista kuvausta QX reaktorin kokoonpanosta?

¤

Honkkongista näyttäs löytyvän nanopulveri nikkeliä, itselläni on kyseistä tavaraa jo vuosien takaa varastossa noin 4 oz, eli 1 kg, tilasin sitä silloin kun eka kerran kuulin tästä Rossin kokeilusta.

https://www.ebay.com/itm/100g-99-999-Pu ... :rk:1:pf:0

Litiumibatteritkin sain jo ostettua gigantista, AA mallin patterissa kun toinen elektrodi on Litiumi metallinen, patteri vaan auki ja sieltä litit talteen, (purkaja vaarassa, joten asianmukaiset suojahaalarit päälle, suojakypärä, suojakäsineet myös, ei vettä lähellekkään, purku mieluummin ulkona hyvin tuuletetussa tilassa).

sittenkun se litiumpelti on käsissä, niin säilytys ilmattomassa tilassa, tai valmistetaan siitä samantien sitä tarvittavaa LiH yhdistettä, joka tapahtuu niin että Litiumipelti laitetaan autoklaaviin jossa on vetykaasutäyte, kuumennetaan 440 astetta C´ , litiumi yhdistyy vetykaasuun, jolloin syntyy LiH.
Vielä täytyy saada Alumiinia yhdisteeseen, ja nyt :

Litiumalumiinihydridiä voidaan valmistaa litiumhydridin ja alumiinikloridin reaktiolla. Lisäksi sivutuotteena syntyy litiumkloridia.

¤
Alumiini reagoi kloorikaasun kanssa muodostaen alumiinikloridia.

ja mistäs sitä kloorikaasua?, no nyt tehdään lasipurkkiin ruokasuolaliuos, johon pistetään kaksi hiilielektrodia, ja hiilielektroodeihin noin 70 voltin tasajännite, alkaa muodostumaan kloorikaasua sekä sivutuotteena vesiliuokseen jää natriumkloraattia, samoin jos aloitetaan kloorin valmistus kaliumkloridista niin silloin vesiliuokseen jää kaliumkloraattia, (ruudinkeksijät tietää mitä sillä tehdään).
Avatar
siviili2003
 
Viestit: 2908
Liittynyt: 16.09.2009 20:08

Re: Kylmäfuusio(?)lämmitin

ViestiKirjoittaja TOP » 21.02.2019 14:27

siviili2003 kirjoitti:Missäs ne ainesosat on sijoitettuna tuossa QX mallisessa reaktorissa?
onko ne noiden messinkisten elektrodien sisällä, ja näenkö väärin että elektrodin keskellä on ihan pieni reikä, jonka kautta vety pääsee purkautumaan reaktiotilaan?
Onkos jossain parempaa kirjallista kuvausta QX reaktorin kokoonpanosta?...

Eipä tuosta taida tuota Lewanin valokuvaa ja taannoisen Tukholman demon materiaalia parempaa tietoa löytyä.

Rossihan totesi havainneensa vanhoissakin E-Cateissa "valopalloja" ja tuossa QX:ssä koko juttu lienee toteutettu yhtenä "valopallona". QX:n ongelma oli sen ohjauselektroniikan ylikuumeneminen. Sen "duty-cycle" kerrotaan olleen 50% eli laite aina sytytettiin ja se toimi hetken aikaa ja sytytettiin sitten taas uudelleen. On arveltu, että sytysvaiheessa syntyi ns. "Tesla-impulssi". SK-reaktorissa prosessi on jatkuva. Varmaankin siksi Rossi piti sitä aluksi vaarallisena, mutta testeissä toimi hyvin ja ohjauselektroniikan ongelmatkin ratkesivat. Rossin mukaan QX:n ohjauselektroniikkaa ei saatu sellaiseen kuntoon, että laitetta olisi voitu toimittaa asiakkaille.

Rossin mukaan QX ja SK mahtuvat aiemman patentin suojaan, mutta mahtaakohan asia olla noin? Lämmönmyyntipalvelukonseptin kautta Rossi voi pitää asiat liikesalaisuutena eikä Rossin tarvitse paljastaa niitä muille patentin kautta tai sitten laitteessa ei ole mitään sellaista, jota joku ei olisi jo aiemmin patentoinut?

Tukholman QX-demo ja Rossin levottomat jalat :) - http://www.youtube.com/watch?v=Nz0Z94Ix-kc
"All truth passes through three stages: First, it is ridiculed.
Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as being self-evident."
-- Arthur Schopenhauer
TOP
 
Viestit: 141
Liittynyt: 08.01.2010 18:46

EdellinenSeuraava

Paluu Fysiikka

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa

cron